Головна

Время

Меню сайту

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пользователи, посетившие
сайт за текущий день :
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика

Пошук

Вхід на сайт

Привет, Гість

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Свята

Календарь Украины

Погода

Друзі сайту

Кочеток

Наша кнопка

КЗ

Валюта

Головна » 2015 » Квітень » 11 » До нас приходе велике свято - Великдень
13:09
До нас приходе велике свято - Великдень

           З приходом весни приходить до нас велике свято - Великдень. Одне з найбільших після Різдва Христового свят у християнській релігії. Святкується в Україні ще з Х століття. Свято пов‘язане із воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великдень.

           До цього дня працівники  бібліотек Чугуївського району підготували та провели низку заходів та оформили книжкові виставки «Пасха – Світле Христове Воскресіння».

            Уроки  народознавства  «Великдень всіх на гостини просить»  пройшли у Старогнилицькій та Зарожненській бібліотеках-філіях.   Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекарів про підготовку до святкування світлого празника Воскресіння Христового символ вічності людського життя - паску, пробудження природи.

            Інформаційну годину «Великдень – земне причастя небом»  про історію  свята, зв'язані з ним традиції, про кожний день Великодного тижня підготувала  Старопокровська бібліотека-філія. Але самим цікавим було повідомлення про невід’ємний атрибут Великодня – писанки.

           Про писанки збереглося багато легенд. Одна з них розповідає про наступне: доля світу залежить від того, скільки писанок кожного року пишеться. Доки пишуть писанки, світ буде існувати. Саме про це йшлося на засіданні клубу за інтересами « Умелые ручки»,  який підготували та провели працівники Центральної бібліотеки. На майстер-класі з писанкарства діти малювали завзято, з радістю, натхненно, дуже старанно, а художник центральної районної бібліотеки Людмила Сірозудінова їм у цьому допомагала. Дивовижні, чудові, гарні, барвисті — яких ще слів потрібно дібрати, щоб змалювати красу, що випромінюється від   писанок.

            В Україні Великдень  шанують і люблять. Немає родини, в якій на святковому столі не лежали б крашанки, писанки, паски, освячені в храмі. Гарний настрій, надія на краще, побажання добра і любові переповнюють всіх у цей день.

Переглядів: 538 | Додав: Biblios | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar