Головна

Время

Меню сайту

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пользователи, посетившие
сайт за текущий день :
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика

Пошук

Вхід на сайт

Привет, Гість

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Свята

Календарь Украины

Погода

Друзі сайту

Кочеток

Наша кнопка

КЗ

Валюта

Головна » 2014 » Листопад » 12 » 90-річний ювілей відсвяткувала Юрченківська бібліотека
11:20
90-річний ювілей відсвяткувала Юрченківська бібліотека

Вони зберігають культурну та історичну спадщину

90-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ ВІДСВЯТКУВАЛА

ЮРЧЕНКІВСЬКА БІБЛІОТЕКА

        Нещодавно Юрченківська бібліотека відсвяткувала 90-річчя з дня заснування. Історія закладу почалася у далекому 1924 році, коли в селі відкрилася хата-читальня, а через рік запрацював пункт ліквідації неписьменності.

       Ювілейну дату відзначили у святково прикрашеному залі, де зібралась місцева громада, гості. На початку свята завідуюча відділом комплектування Чугуївської районної ЦБС Ольга Матющенко від імені начальника відділу культури і туризму ЧРДА Тетяни Кулешової, голови районного комітету профспілки працівників культури Людмили Юрченко і директора КЗ «ЧРЦБС» Світлани Морозової урочисто вручила завідуючій Юрченківською бібліотекою Ірині Олійник грамоту, цінний подарунок і квіти, подякувала за багаторічну, сумлінну працю в галузі культури. Привітав місцеву громаду сільський голова Микола Петля, висловивши щирі побажання бібліотекарям Галині Зубко (до речі, її стаж 35 років) і Ірині Олійник, яка з 2006 року працює завідуючою.

      Далі Ірина Іванівна розповіла про сучасний стан закладу, а ведучі свята Віталій Кондрацький і Ольга Перетятько ознайомили з історією місцевої бібліотеки. Їхні розповіді супроводжувалися мультимедійним показом. До речі, сільська бібліотека почала працювати у післявоєнні роки (з липня 1950 року) з ініціативи Надії Носик. З простенької хати утворили клуб, у якому відвели місце для книг і газет. Надія Кирилівна звернулася з проханням до односельчан, і вони передали книги з власних зібрань. Близько 400 екземплярів розміщувалися у невеличкій шафі. Бібліотека на той час обслуговувала 20 читачів, а книговидача становила 700 екземплярів на рік.

 Сьогодні фонд бібліотеки налічує близько 9000 примірників.

       Витонченою канвою у святковий вечір вплелися концертні номери аматорського колективу. Гуморески читала Галина Зубко. Сценки, віршики дітей змінювалися сольними номерами у виконанні Ольги Перетятько («Любимый мой»), Ірини Киричкової («За синими туманами»), Ірини Олійник («Україна»). Дует Киричкова-Олійник виконали пісні «Мамина сорочка» і «Домик окнами в сад». У виконанні фольклорного колективу «Калина» прозвучали пісні «Сину, качки летять», «Світанкове село», а також українські народні пісні «Як пішла я заміж», «Розпрягайте, хлопці, коней».

      Бібліотекарі та читачі дякують сільському голові Миколі Петлі, директору ТОВ «Спец-агродар» Наталі Чирві та депутату райради Олексію Авдєєву за допомогу у проведенні ювілейного вечора.

 

Джерело: //Красная звезда. - 2014. -  №45. - 8 ноября

Переглядів: 449 | Додав: Biblios | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar