Головна

Время

Меню сайту

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пользователи, посетившие
сайт за текущий день :
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика

Пошук

Вхід на сайт

Привет, Гість

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Свята

Календарь Украины

Погода

Друзі сайту

Кочеток

Наша кнопка

КЗ

Валюта

Головна » 2016 » Травень » 5 » Зустрічаючи 30-річну весну після тієї глобальної катастрофи...
09:19
Зустрічаючи 30-річну весну після тієї глобальної катастрофи...

Зустрічаючи 30-річну весну після тієї глобальної катастрофи на Чорнобильській АЕС, в усіх бібліотеках комунального закладу «Чугуївська районна централізована бібліотечна система» згадують про тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, хто був евакуйований із зони відчуження, хто переселився з забороненої місцевості.

26 квітня на зустріч з читачами Камяноярузької бібліотеки прийшли ліквідатори: Ткаченко Михайло Владиславович ( проводив хімічну обробку вертольотів та іншої техніки), Проскурнін Сергій Васильович (поливав реактор, дороги водою ), Шишков Анатолій Олександрович (вивозив уламки вибухнувшего реактора на «могильник»), вдови Нікітіна Раїса Миколаївна і Лизогубова Олена Іванівна, Каменнояружский сільський голова Суворов Олександр Іванович.

Дітям було цікаво дізнатися про «наведену» радіацію, про вертоліт - розвідник, про хімічну обробку вертольотів з оповідання Михайла Ткаченка, а ліквідатор Сергій Проскурнін поділився спогадами про свій перший день перебування в небезпечній зоні, зі сльозами на очах згадував про свою роботу біля реактора Анатолій Шишков, коли по волі випадку загинув хлопець з Дніпропетровська.

З гордістю і болем говорять вдови про своїх чоловіків – ліквідаторів: Нікітіна Олексія, який працював на бульдозері на 3-му енергоблоці, і про Лизогубова Леоніда , який на машині швидкої допомоги вивозив хворих з Прип'яті.

Всі присутні вшанували пам'ять померлих героїв : Нечитаєва В.А., Лизогубова Л. М., Нікітіна А. М. Зараз ліквідатори продовжують жити і радіти життю, брати участь у заходах, присвячених Чорнобильській катастрофі, відкривати меморіальні дошки та розповідати своїм дітям , онукам , учням школи, як перевіряються на міцність люди, коли немає війни...

Переглядів: 350 | Додав: saint_spill | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar