Головна

Время

Меню сайту

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пользователи, посетившие
сайт за текущий день :
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика

Пошук

Вхід на сайт

Привет, Гість

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Свята

Календарь Украины

Погода

Друзі сайту

Кочеток

Наша кнопка

КЗ

Валюта

Головна » 2016 » Липень » 16 » Семінар-практикум "Організація діяльності закладів культури на території об'єднаних територіальних громад"
12:35
Семінар-практикум "Організація діяльності закладів культури на території об'єднаних територіальних громад"

На початку липня 2016 року Департаментом культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації на базі Харківської обласної бібліотеки для юнацтва було організовано семінар-практикум на тему "Організація діяльності закладів культури на території об'єднаних територіальних громад" для працівників культури та представників органів місцевого самоврядування Вовчанського, Чугуївського та Харківського районів.

Цей захід, цілком і повністю присвячений обговоренню можливих моделей функціонування закладів культури в умовах конкретних об'єднаних територіальних громад: Старосалтівської (Вовчанський район), Чкалівської (Чугуївський район), Мерефянської та Пісочинської (Харківський район), видався вельми насиченим в плані виступів і доповідей.

Так, загальний стан мережі закладів культури Харківської області та деякі аспекти адаптації їх діяльності до умов нового адміністративного устрою окреслила заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА Наталія Анатоліїна Плотнік. Про важливість підвищення кадрового потенціалу закладів культури в децентралізаційних реаліях та способи його забезпечення говорила директор ОКЗ "Харківське училище культури" Любов Георгіївна Морозко. Різним варіантам організації надання бібліотечних послуг в об'єднаних територіальних громадах присвятила свою доповідь директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Іванівна Шостко. Питання необхідності збереження спеціалізованих бібліотек для дітей та юнацтва в умовах ОТГ піднімав заступник директора Харківської обласної бібліотеки для дітей Роман Анатолійович Драган.

Директор Харківської обласної бібліотеки для юнацтва Маргарита Володимирівна Жарова, на прикладі проектів свого закладу розкрила методи роботи сучасної бібліотеки як центру розвитку громади. Заступник директора Марія Медведська стисло охарактеризувала досвід однієї з країн ЄС - Латвії - в розбудові бібліотечно-інформаційної системи.

Учасники семінару залишали бібліотеку, сповнені новими практичними знаннями, конкретними відповідями на деякі свої актуальні питання та головне - вмотивовані виключно на позитивні трансформації та раціональну політику у сфері задоволення культурних потреб об'єднаних територіальних громад.

Переглядів: 439 | Додав: saint_spill | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar