Головна

Время

Меню сайту

Наше опитування

Який Ваш улюблений письменник
Всього відповідей: 19

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пользователи, посетившие
сайт за текущий день :
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика

Пошук

Вхід на сайт

Привет, Гість

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Свята

Календарь Украины

Погода

Друзі сайту

Кочеток

Наша кнопка

КЗ

Валюта

Головна » 2015 » Грудень » 1 » Дізнатися про свої права – за допомогою Skype
11:11
Дізнатися про свої права – за допомогою Skype

27 листопада 2015 року на базі відділу культури і туризму райдержадміністрації було проведено чергове безкоштовне скайп-консультування мешканців Чугуївського району з правових питань.

 

Як відомо, цього року з 25 листопада по 10 грудня проходить широка просвітницька кампанія «16 днів проти насильства». Майже кожен день у цей період означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які порушення прав людини є неприпустимими у демократичному суспільстві:

- 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками;

- 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

- 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

- 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

- 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

- 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі, коли 14 студенток були вбиті злочинцем лише через те, що «вони були феміністками»;

- 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

- 10 грудня – Міжнародний день прав людини, що знаменує річницю ухвалення Генасамблеєю ООН Загальної декларації прав людини в 1948 році.

 

Саме тому правозахисники та представники районної влади вирішили присвятити вже традиційну юридичну скайп-консультацію для мешканців селищ і сіл Чугуївщини тематиці захисту прав представників вразливих груп та пільгових категорій суспільства – вимушених переселенців, учасників АТО, людей з інвалідністю, багатодітних матерів, ветеранів тощо.

 

Завдяки сприянню начальника відділу культури і туризму РДА Тетяни Кулешової та керівництва місцевих рад населення було заздалегідь оповіщено про цей правовий захід. Сучасна техніка дозволяє отримувати повноцінні правові консультації навіть мешканцям віддалених населених пунктів, тому протягом 1,5 годин голова Чугуївської правозахисної групи адвокат Роман Лихачов проконсультував 15 жителів.

 

Правозахисник пообіцяв, що у майбутньому подібні скайп-консультування проводитимуться щомісяця.

Довідка:

Завдяки перемогам «Чугуївської районної централізованої бібліотечної системи» ,на чолі з директором Світланою Морозовою, у низці грантових програм, у нашому районі комп’ютеризовано 9 бібліотек, де почали надаватися нові послуги для користувачів з вільним і безкоштовним доступом до мережі Інтернет. Що сприяло перетворенню бібліотек на інформаційно-культурні центри для населення: відкрились безкоштовні курси комп’ютерної грамотності, започатковано надання безоплатних скайп-консультацій з юридичних питань в рамках співпраці з Чугуївською правозахисною групою. Також планується відкриття кіноклубу медіа-просвіти Docudays UA на базі Чугуївської центральної районної бібліотеки.

 

Переглядів: 405 | Додав: saint_spill | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar